9 Mart 2012 Cuma

bu yazıyı babama armağan etmekten onur duyarım

babam ve ben


        Bir 9 Mart günü gözlerini açmış babam dünyaya. O gün doğan herkes gibi o da bir balık burcuymuş.Bu yüzden kızıyla (benle : )) Ayşecik ile Ömercik filmlerini izlerken karşılıklı ağlarlarmış.En çok da Ayşecik'in annesine bebeğinin öldüğünü söyleyip Ayşecik'in evlatlık verildiği filmde, annesinin Ayşeee diye karataşı bağrına bastığa filmde ağlarlarmış.
: )
 Balık burcu olması sadece duygusal yapmamış babamı.Üniversiteyi bitirdikten sonra hiç aklında yokken kendisini bir gemide dünyayı gezerken bulmuş.Günlerce  karaya ayak basmadan seyahat etmiş fakat denizleri çok sevdiği için bu durum onu hiç rahatsız etmemiş.Farklı ülkeler,insanlar,lisanlar,dinler... gördükten sonra gemilerle ve gemi  makineleriyle vedalaşmışlar .Babam için kara mühendisliği dönemi başlamış.O zamanlar doğalgaz yeni gelmiş İstanbul'a ve babam başlamış doğalgaz projeleri çizmeye.Çocukluğumu düşündüğümde babamı ince proje kağıtlarının üzerinde çizim yaparken hatırlarım bu sebeple.Doğalgaz işleri,belediyecilik,cam işleri derken denizler ve gemiler babamı hatırlamış olsa gerek ki ; babam kendini tekrar limanlarda bulmuş.Doğduğu gün ona burcunu vermiş  ve bu burçta babamın hayatını etkilemiş.

Bizim evde babama iltifatlar ziyadesiyle küçük kız kardeşimden gelir. O insanların duymak isteyeceği şeyleri iyi bilir ve bu sebeple güzel iltifat eder, bende bu meziyet biraz zayıftır : (
Mesela ; Kral babacım aç kollarını prenses kızın geliyor der ve sarılır.
Daha üç-üç buçuk yaşlarındaydı babama '' babacım ben hep böyle yakışıklı mühendis bir babamın olmasını hayal ettim '' demişti. Bu cümlenin arkasından ben vay be derken içimden ; babam , tabii mest olmuştu .İltifat konusunda Zeynep kadar yetenekli olamasam da bende bu iltifatları kayıt altına alıyorum : )

Ben küçükken babamın sakalları vardı ve resimdeki gibi sıkı sıkı sarılırdım babama. Şimdi sakalları yok ama ben  bu akşam babama yine sıkı sıkı sarılıp doğum gününü kutlayacağım inşAllah .

Huzurlu,sağlıklı,faydalı ve uzuuun bir ömürde hep yanımızda olman temennisiyle , doğum günün kutlu olsun babacığım.


4 yorum:

mavi kuş dedi ki...

dünyanın en kıymetli varlıklarından.. Rabbim sizi hiç ayırmadan uzun sağlıklı güzel iman ve huzur dolu bir ömür nasip etsin. babana sana ailene.. :)) selametle..

Ela dedi ki...

İltifat konusunda Zeynep kadar başarılı olmadığını iddia etsende :) bunları senin de hissettiklerini katarak yazman çok özel olmuş! Nice hayırlı ve güzel senelerde birlikte olmanız dileğiyle...

Z.B.S. dedi ki...

Rabbim iki cihanda da ayırmasın sizi inşallah...

gulce dedi ki...

canımm benımm sözlerınn bır anlamı kalmamıs zatennnn o kadar güzel sarılmıssın ki babacınaaa....
ıste sözlerınnn anlamsızlastıgı durumladan bırı dedim kendi kendime...
içtenlikk yakınlıkk masumlukkkk kocamann bir sevgii yumagıı var o resımde güvennn mutlulukkk....

bir babaa dann fazla kimm evladınıı iyi bilebilirkii onunn dünyasındakii yavrularınınn onu ne kadarr sevdiğnii gözlerinden anlar eminim...
Anne ve babalarımızz ailemizz en ufağından en büyüyüne kadarr rabbim başımızdan eksik etmesin.. rabbimm hayırlı ömürler nasip etsinn hemm onalara hemm bizlere... selamm ile bütün ailene..