19 Şubat 2011 Cumartesi

julie and julia


 Bu film gerçek iki yaşam öyküsünden esinlenilerek çekilmiş.İlk kahramanımız Julia Child. Julia için
Amerikalılar 'a yemek yapmasını öğreten kadın diyorlar.
Zat-ı şahaneleri yukarıda :) Julia eşinin işi sebebiyle bir müddet Paris'te yaşıyor.Ve Paris'te yemek kurslarına başlıyor (kurstaki tek bayan olarak).Bitmek tükenmek bilmeyen yaşam enerjisi,azmi ve kararlılığıyla harika bir şef oluyor.Amerika'ya döndüğünde çeşitli yemek proglamları yapıyor ve birde aşağıda görmüş olduğunuz kitabı yazıyor


Sempatik tavırları ve şen kahkalarıyla Amerikalılar'ın çok büyük sevgi ve hayranlığını kazanıyor.Amerika'da  Julia'nın mutfağı müze haline getirilmiş.
Ve işte o mutfak bundan bir otuz sene öncesine ait olmasına rağmen ne kadar modern ve şık.Bir gün yolum düşerse uğramak isterim ;)
 yukarıdaki resimde de gerçek Julia ile filmdeki Julia var.
Gelelim ikinci kahramanımıza ekranın size göre sağ tarafında bulunan Julie Powell. Julie pek çoğumuz gibi sıradan bir hayat yaşayan,yemek yapmayı büyük bir tutkuyla seven bir Julia Child hayranı.Hayatının sıradanlığından sıkıldığında bir blog yapmaya karar veriyor veee hikayemiz başlıyor :)  
sloganı:365 days,524 recipes,1 tiny apatment kitchen(365 gün,524 tarif ve bir küçük apartman mutfağı)
Filmi izleyenlerin çoğu önce yemek yapmaya başlıyorlarmış sonra da bir blog kuruyorlarmış :) 
Yaklaşık bir yıl oldu filmi izleyeli bloğumu açtım darısı yemek yapmanın başına ;) Yaşanmış hayat hikayelerinin olması  filmin etkileyiciliğini arttırıyor.İçerikten özellikle de filmin sonundan elimden geldiğince bahsetmemeye çalıştım izlemek isteyenler olabilir diye (yoksa yazacak daha çoook şey vardı)
İzlemek isteyen herkese iyi seyirler :)
NOT: juliepowell.blogspot.com adresinden Julie'nin bloğuna ulaşabilirsiniz.

NOT 2:Malumunuz acemiyim resimleri büyük yapmayı beceremedim ama üstüne tıklarsanız büyük hallerini görünüyor.
NOT 3:Aklıma gelmişken film Hollywood yapımı olduğu için ahlaki açıdan dikkatli izlenmesini tavsiye ederim.(dvd'nin kumandasının yanınızda bulunmasında fayda var.)

8 yorum:

yasamak guzeldir mi dedi ki...

Mutfağa sadece su icmek için giren biri olarak yemek yapma istegimi uyandırmasını yürekten isteyerek izleyecegim. Çok sagol.

...hayal... dedi ki...

hayat güzeldir,mi:yemek konusunda bende bir değişiklik olmadı ama umarım sende işe yarar ;)
iyi seyirler...

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

mutfak benim evde en sevdiğim yer 3. sınıftan beri....ama böylesi büyük bir mutfak olsa birde:)

...hayal... dedi ki...

Nabrut Ve Biz: bende olurdum bir master şef diyosun :)önemli olan küçük bir mutfaktan büyük lezzetler çıkarmak :)nabrut ya maşallah bir de hamarat çıktın :)

böcük dedi ki...

Yağmurlu bir İstanbul gününde battaniye altında izledim tadı damağımda kalan enfes bir filmdi. Julia Child'ın kitabını alıp bir şeyler denemeye çalışmak istediğim şeyler arasında.

Bon Appétit!

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

ben kova burcuyum bu sebepten herbirşey olmak istiyorum.profösyönel anlamda yemeklede uğraşmak istiyorum.ama yapmak istediğim o kadar çok şey var ki hangi birisini yapacağım bende bilmiyorum.herşey olayım derken hiç birşey olamadan ortada kalacağım heralde:(

...hayal... dedi ki...

böcük: aynı hissiyat bende de uyanmıştı(Julia'nın kitabından birşeyler denemek) :) ve gerçekten keyifli bir film
Nabrut ve biz:öyle düşünme ya gerçekten emek verirsen neden olmasın?

Unknown dedi ki...

benimde çok severek izlediğim bir film :))